Annonse
00:00 - 24. juni 2016

«Er det greit at homofile ikke er spesielt homsete?»

Etikeren svarer.

Annonse

Homsebarer er et tegn på sivilisasjon, ble det skrevet i en av de mange sterke støttekommentarene i forbindelse med Orlando-tragedien. Det er jeg enig i, selv om jeg personlig ikke synes at det nå er viktigere enn noen gang å gå «på homsefylla», som en homofil kommentator skrev rett etter hendelsen. Jeg synes ikke homsefylla er viktigere enn annen fyll, selv om den er viktig nok. I mitt miljø, som omfatter både heterofile og homofile av begge kjønn, er det vanligvis helt greit å reservere seg mot strutteskjørt og boa. Men da jeg sist helg prøvde å si at pride-estetikken ikke helt er min kopp te, ble jeg buet ut som en slags «skap-homofob», selv om jeg faktisk bor og lever sammen med en mann. Mitt spørsmål: Er det greit å sette pris på at homofile venner ikke er spesielt «homsete»?

Hilsen voksen homse

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse