00:01 - 06. mai 2016

«Hvordan skal jeg nå klare å holde skattemoralen oppe?»

Etikeren svarer.

Panama-dokumentene har vist oss hvor mye penger man kan tjene på å opptre skruppelløst overfor fellesskapet. De rike bryter ikke lovene, men de bryter alle regler for etisk fremferd. Men dette er jo ikke noe de straffes for! Tvert om – systemet straffer dem som «betaler sin skatt med glede». Er det i det hele tatt mulig i dag å bli rik hvis man hele tiden har opptrådt anstendig? Det tror jeg ikke, det lønner seg å være manipulerende og skruppelløs, for de vennene man mister på veien, får man tilbake når man er rik og vellykket. Samfunnet degger for rike drittsekker. Hvem vil være nobel hvis det blir synonymt med å være dum? Og fattig? Kan etikeren holde opp noen incentiver for å opptre moralsk rett?

Hilsen rasende skattebetaler

Annonse