Annonse
00:01 - 06. mai 2016

«Hvordan skal jeg nå klare å holde skattemoralen oppe?»

Etikeren svarer.

Annonse

Panama-dokumentene har vist oss hvor mye penger man kan tjene på å opptre skruppelløst overfor fellesskapet. De rike bryter ikke lovene, men de bryter alle regler for etisk fremferd. Men dette er jo ikke noe de straffes for! Tvert om – systemet straffer dem som «betaler sin skatt med glede». Er det i det hele tatt mulig i dag å bli rik hvis man hele tiden har opptrådt anstendig? Det tror jeg ikke, det lønner seg å være manipulerende og skruppelløs, for de vennene man mister på veien, får man tilbake når man er rik og vellykket. Samfunnet degger for rike drittsekker. Hvem vil være nobel hvis det blir synonymt med å være dum? Og fattig? Kan etikeren holde opp noen incentiver for å opptre moralsk rett?

Hilsen rasende skattebetaler

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.