Annonse
00:01 - 27. mai 2016

«Hva er egentlig meningen med livet?»

Etikeren svarer.

Annonse

Helt tilfeldig traff jeg en dame jeg kjenner, på butikken. Vi kom i prat. Hun er lykkelig gift, har to skjønne barn, en god jobb og velordnet økonomi. Likevel ser hun på meg og sier: «Jeg tar meg i å tenke at, var dette alt?» Selv er jeg skilt, uføretrygdet, syk og ensom. Jeg tar meg også i å tenke at «var dette alt?» Når du er over 50, vet du at du helt sikkert har mindre enn halvparten igjen av livet. Vi lever, og så dør vi. Hva er egentlig meningen med livet?
Hilsen fra pessimisten som har begynt på nedtellingen.

 

Etikeren: Spørsmålet er ikke helt enkelt å besvare. Ordene har sin egen grammatikk, derfor kan man ikke regne med at alle spørsmål i språket er gyldige, eller at de betyr det vi tror at de betyr når de treffer andres ører. Det går an å spørre etter meningen med en setning, en enkelt handling eller ytring, men det går ikke an å spørre etter meningen med et dødsfall, en krig eller en barnefødsel. For de kan ikke føres tilbake på en fornuftig grunn.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse