Påfyll

Tre øl og to tørrfisk

Seoul i Sør Korea er et gigantisk lappeteppe av en megaby der det konsumeres mengder med kaffe. Det er en uendelighet av kaffebarer. Men det er desto større problem å finne en bar med tappekraner for øl. På en vandring i bydelen Mapo Gu en varm vårdag ble tørsten stor og drømmen om en øl ditto. Men å finne en bar var ikke lett inntil vi kom forbi en enkel restaurant vegg-i-vegg med en garasje. Der det sto tre bord med røde plaststoler. Vi fikk kontakt med folk i restauranten og bestilte fire øl. Damen i restauranten kom da med tre øl og to tørrfisker. Fisken forble liggende helt til samme damen kom litt irritert og formante oss til å spise. Hun rev fisken i småbiter og forklarte på tegnspråk at vi måtte dyppe den i en søt chilisaus. Vi smakte – og konstaterte at tørrfisk smaker som ellers i verden. Bortsett fra sausen, da.

Mer fra Påfyll