Annonse
00:00 - 29. april 2016

«Er surrogati egoistisk?»

Etikeren svarer.

Annonse

Jeg er en homofil mann som etter hvert kjenner på lengselen etter eget barn. Min mann sier han godt kunne tenke seg å stifte familie, selv om han ikke kjenner behovet like akutt som meg. Selv har jeg et sterkt ønske om å ha en biologisk tilknytning til barnet og ønsker å finne en surrogatmor. Jeg har tatt opp muligheten for å finne en seriøs klinikk i India, som noen bekjente av oss har gode resultater med, og som betaler surrogatmødre godt. Mannen min blir alltid ille til mote av dette. Det kan selvsagt være at han ikke føler det som et felles prosjekt (for det ville blitt mine gener her som hadde gått videre), men det arter seg som en prinsipiell motstand mot surrogati. Han sier adopsjon er mer etisk ettersom det finnes så mange barn i verden som trenger et nytt hjem. Dette er det vanskelig for meg å benekte – men må dette stilles opp mot min egen lengsel etter biologisk tilknytning? Hva tenker Etikeren om forholdet mellom surrogati og adopsjon?

Kommende far – forhåpentlig.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.