Påfyll

Den lille store havregrøt-testen

Ikke anbefalt: Havregrøt i porsjonspakker.

Det er økende marked for kjappe småmåltider, og i pakt med sunnhetstyranniet har dagligvarekjedene kastet seg på havregrøten. Er den liv laga? Vi har testet fem småpakker.

1. Rema 1000 God start havregrøt

Tannløs og limaktig. Hvordan er det mulig å få noe til å bli så smakløst? Smaker støv, siden havren er «kuttet og dampvalset». Hadde den i det minste vært dampveivalset, ville den i hvert fall smakt asfalt.

2. Rema 1000 God start røde bær

Huff, den var vond. Røde bær? Hvor? Det skal liksom være 1 prosent tørkede bær i posen, men det er ikke ikke spor av noe rødt her. Smaker like vondt som den første fra Rema. Ole Robert Reitan: dra deg til Las Vegas, der du ikke hører hjemme.

3. Møllerens Havregrøt uten sukker

Der har vi i det minste søtlig havre­smak. Opp flere hakk fra Rema tusen støvkorn. Oppfører seg som havregrøt, og blir ikke til sement i munnen. Pakke­pynting med bær som ikke finnes i pakken trekker ned.

4. Møllerens opplagt havregrøt

Hei, den var søt! Vi var på nippet til å skryte av denne, men her jukses det med tilsatt sukker. Ikke lov, og dermed diskvalifisert. Sukker skal man kunne velge selv.

5. AXA Bjørn Havre grøt original

Nok en limete, sleip smørje. Ser ut som det drysset som ligger igjen nederst i kiloposene etter at grynene er spist. Smaker bedre enn man skulle tro, men det er fordi de jukser seg til bords med sukker. Nok en diskvalifikasjon. Dessuten skriver de havregrøt i to ord, og bare det er stryk.

Mer fra Påfyll