Påfyll

Alt blir lettere med plastic!

Morgenbladet 6., 10. og 11. april 1946.

Livet blir lettere.

Permanent buksepress, sauce-proof duk og raknefri nylon. Og snart får vi det amerikanske vidunderstoff plastic som kan brukes til all verdens ting. Et Oslo-firma har fått generalagenturet for Norge for plastic. Den industrielle virksomhet skal etter planen henlegges til Hisøy ved Arendal og råmaterialene hentes hjem fra Amerika.

En milepel i vår åndshistorie.

Universitetet i Bergen besluttet opprettet. Enstemmighet og glede i Stortinget. Men det er ikke dermed en realitet. Barnet er bare hva man på bergensk kaller «påtenkt».

Skal vi få statsrådsekretærstillinger?

Rådmenn, eller statsrådssekretærer – tittelen er ennå ikke bestemt – vil kunne avlaste statsrådene når det gjelder konferanser og representasjon, foredrag o. a. som krever personlig nærvær, men som kan ivaretas av en annen person dersom denne deler statsrådens politiske syn. Departementet antar at lønnen bør settes til 15 000 kr.

Staten vil ta skritt til utreiseforbud.

Det går en jevn strøm av hushjelper ut av landet. Formannen i Oslo Pensjonatforening, frk. Koren, klager sin nød: – Hvis det ikke snart blir en ordning i hushjelpspørsmålet, kan vi snart pakke sammen og stenge pensjonatene!

Kommer Hamar-syken?

Omgangssyken har ennå ikke angrepet Oslo i samme utstrekning som enkelte andre steder. På Hamar er den så utbredt at den går under navn av Hamar-syken.

Mer fra Påfyll