Påfyll

Rosa eleganse

Navn: Vignerons de Correns Croix de Basson Côtes de Provence 2014. Område: Provence, Frankrike. Varenummer: 8051501. Pris: 149 kroner.

Dagene er lyse, våren rett om hjørnet, og det frister med rosé-vin. Det er blitt mote å lage noe rosa, både i Champagne og andre vinregioner, og ikke alt er like bra. Jeg var for eksempel skuffet over rosé-vinen fra Librandi, en italiensk produsent som ble hyllet i denne spalten for sin rødvin for et par uker siden. Deres rosé var, i likhet med mange andre rosé-er, litt for sukkertøyaktig. Men det er ikke tilfellet med ukens anbefaling fra et kooperativ i rosavinens hovedsete Provence. Den er lys og stilig i fargen, og mineralsk og smakfull, uten antydning til søtlig kliss. Dessuten er prisen god.

Passer til: Bouillabaisse, en ­fiskesuppe fra Provence.

TG

SUPPE-GLEDE

Inspirert av ukens vinanbefaling, skal du nå selvsagt i gang med å lete etter oppskrifter på bouillabaisse, og resultatet kan være forvirrende. Dette er en typisk rett hvor hver kokk med respekt for seg selv lager sin egen variant. Og det er ikke så rart, opprinnelsen til bouillabaisse var å bruke det man hadde for hånden i havnen i Marseille. Gjør kort prosess på forvirringen, klikk deg videre herfra til Margreta Stølens oppskrift fra oktober 2012. Den er veldig god! Hvilken fisk du bruker, er ikke så farlig, bare du velger typer som er, ja nettopp, faste i fisken, og ikke går lett i oppløsning.

Mer fra Påfyll