00:00 - 11. mars 2016

Grønnkålfri pizza

Grønnkål, den robuste, sunne og litt bitre grønnsaken som for tiden dukker opp i … vel, nesten alt, er i nær slekt med mange av de tidligste grønnsakene som ble dyrket i Europa. Men etter at andre grønnsaker ble foredlet på 1800- og 1900-tallet, og moderne dyrketeknikker og kjøleskap ble utviklet, gikk grønnkålen inn i en lang mørketid. Hvordan overlevde den? Ifølge National Public Radio i USA var hurtigmatkjeden Pizza Hut den største innkjøperen av grønnkål frem til 2012, da den nye grønnkålbølgen rammet USA (og resten av den vestlige verden). Noe som er snodig, ettersom Pizza Hut er kjent som nokså trygge og trauste og aldri har brukt grønnkål på noen av sine pizzaer. Ved nærmere undersøkelser viste det seg at den robuste grønnsaken som nå regnes som supermat, ble brukt som dekorasjon i salatbarene. Pizza Hut opplyser til Bloomberg News at de siden har sluttet med denne pynten.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse