00:00 - 04. mars 2016

«Er Tinder kynisk?»

Etikeren svarer.

Som mange andre single mennesker har jeg laget profil på datingtjenestene Tinder og Happn. Her blir potensielle makkere presentert med bilder, utdanning, jobb, felles venner og et selvvalgt sitat. Jeg har sveipet meg rundt i disse landskapene med et visst ubehag. I det «virkelige» liv er jeg utadvendt og nøler ikke med å prate med både kjente og ukjente. På Tinder og Happn, derimot, velger jeg bevisst bort mennesker på en utrolig overfladisk måte. Høy alder og dårlig jobb – kryss bort! Lav alder – kryss bort! Feil utdannelse (BI) – kryss bort! Feil jobb (manuell) – kryss bort! Alternativ jobb («livets skole») – kryss bort! Ikke tiltalende utseende – kryss bort! Helt sånn passe utseende – få hen vekk! Flaut bilde av bar overkropp – kryss bort! Teit sitat – ha det! Kjipe felles venner – kryss bort! For kule felles venner – kryss bort! Faktisk hender det ofte at jeg «liker» mennesker som jeg ganske sikker på at ikke kommer til å like meg (les: over mitt nivå). Er disse datingtjenestene kyniske, eller er det bare en snarvei gjennom den sorteringsmekanismen man gjør til daglig?

Ung singel

 

Annonse