Annonse
00:00 - 11. mars 2016

All mat i denne sal

Hva sto på menyen ved innvielsen av Stortinget i 1866? Og hvordan står menyen seg i dag?

Fingermat, inspirert av 1866: Torsdag 3. mars ble en hundre år gammel festmeny gjenstand for en aldri så liten hyllest i Stortingets «vandrehall». Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Mat på Stortinget? Da tenker vi vel på viktige debatter om ernæring, landbruk og forbruk. Hvem er det som bestemmer hva vi skal spise? Og til hvilken pris? Hva er sunn mat? Er våre folkevalgte representanter sterke nok i kampen for god matkultur? Eller er de kneblet av matkjedene, «markedet» eller styringsglade byråkrater? Klarer de å beholde polet? Hva med smakløs ostetoll, håpløs taxfree, restriksjonene på import av fersk Bresse-kylling? Vil de kjempe for at den gode smak også er den gode sak? Nei, nå skal det handle om mat i konkret forstand, på Stortinget.

 

Aura. Stortingsrestauranten har for sin del en institusjonell aura, som i den splitter nye praktboken om Stortingsbygningen kalles «det viktigste politiske sted i Norge». Og det helt uten ambisjoner om en michelinstjerne. I begynnelsen var det knapt servering der, mens det i dag er en heller funksjonell møteplass med kaffeautomater. Et hyggelig sted, selv uten hvite duker!

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.