Annonse
00:00 - 19. februar 2016

«Vi er uenige om hvordan vi skal gifte oss»

Etikeren svarer.

Annonse

Min samboer og jeg har ulike ønsker for hvordan vi en gang i fremtiden skal inngå ekteskap. Han ønsker seg et kirkebryllup, mens jeg ønsker å unngå dette. Min begrunnelse er at jeg er ateist. Et kirkebryllup er en religiøs seremoni, og jeg ønsker ikke Guds velsignelse på mitt ekteskap. Bibeltekstene som ofte leses, opplever jeg også som heteronormative og gammeldagse – fjernt fra mitt eget syn på kjærlighet og ekteskap. Min samboers begrunnelse er at han alltid har sett for seg at han skulle gifte seg i kirken, da dette er tradisjon i hans familie. Han er mer åpen for Guds eksistens enn jeg er, men også han sier at han tviler. Det er rammen rundt – kirkerommet, orgel som spiller Bach, en snill prest som er venn av familien – som begrunner hans ønske. Fordi jeg er veldig glad i musikk, har jeg sunget i kirkekor i mange år og har derfor en kirke jeg er i ofte og er glad i. På en måte kunne det være fint å gifte seg der. Jeg har lyst til å komme min kjære i møte, en viktig del av å leve et liv sammen. Samtidig føles det også helt feil for meg. Hva skal vi gjøre?  

Hilsen tidligere idéhistoriestudent

 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse