Annonse
00:00 - 05. februar 2016

Ikke kødd med schnitzelen

Annonse

Riksveimat har vært og er fremdeles for mange en schnitzel. En veikro uten en wienerschnitzel er ingen veikro. Den klassiske wieneren er flatbanket kalvekjøtt panert og servert med en sitronskive, hele erter og remulade. Noen våger seg også med kapers og en anjosfilet eller to. Så har vi også to andre schnitzelvarianter, svineschnitzel og kyllingschnitzel. Samme fremgangsmåte og samme servering. Schnitzelen har ingen gourmettradisjon, ikke fordi den opprinnelig er fra Østerrike, men fordi den er enkel å lage og uten status på matfatet. Og man skal ikke spøke med en schnitzel, det fikk en restauranteier i St. Pölsen i Østerrike erfare da han førte opp Fritz Schnitzel på menyen. Det kostet ham 10 000 euro i bot. Boten kan ha sammenheng med at schnitzelen var illustrert med et bilde av Josef Fritzl – mannen som rystet en hel verden i 2008.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse