Annonse
00:00 - 08. januar 2016

Utrydningstruet klassiker

Annonse

I februar 1993 var første gang matredaksjonen spiste en Balti Curry på Balti House i Cardiff i Wales. Det var på høyden av populariteten til Balti, en opprinnelig nord-pakistansk rett. Balti betyr bøtte, som refererer til måten en Balti blir servert på, i små bøtter (wok). Den engelske matjournalisten Madhur Jaffrey mener Baltien kommer fra et sted ingen har lyst å besøke, og da mener hun Birmingham, der Balti-restaurantene lå tett som småstein i fjæra på 1980- og 90-tallet. (The Guardian). Men antall Balti-restauranter har stupt og snart må man kalle ut letemannskaper for finne en klassisk Balti, selv i Birmingham.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll