Annonse
00:00 - 08. januar 2016

Utrydningstruet klassiker

Annonse

I februar 1993 var første gang matredaksjonen spiste en Balti Curry på Balti House i Cardiff i Wales. Det var på høyden av populariteten til Balti, en opprinnelig nord-pakistansk rett. Balti betyr bøtte, som refererer til måten en Balti blir servert på, i små bøtter (wok). Den engelske matjournalisten Madhur Jaffrey mener Baltien kommer fra et sted ingen har lyst å besøke, og da mener hun Birmingham, der Balti-restaurantene lå tett som småstein i fjæra på 1980- og 90-tallet. (The Guardian). Men antall Balti-restauranter har stupt og snart må man kalle ut letemannskaper for finne en klassisk Balti, selv i Birmingham.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse