Annonse
00:00 - 08. januar 2016

Salat – en miljøversting?

Annonse

Fra før visste vi at salat ikke er særlig sunt: de grønne bladene inneholder jo knapt næring og er dermed ganske overflødige i et velbalansert kosthold. Nå har vi fått vite at salat gir tre ganger så høye klimautslipp som bacon. Dette ifølge pressemeldingen for en amerikansk studie publisert i Enviroment Systems and Desicions, som nå skaper overskrifter verden over. Men sammenligningen gjelder klimautslipp per kalori. Og hvem prøver vel å erstatte svineribben med isbergsalat? Her aner vi at noe har gått skeis i formidlingen. Studiens hovedpoeng ser ut til å være at det som er bra for deg ikke nødvendigvis gavner miljøet. Et kosthold med mer frukt, grønnsaker, melkeprodukter og sjømat kan være dårlig nytt for planeten fordi billige kalorier, som fett og sukker, ofte har et lavere klimaavtrykk.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse