Annonse
00:00 - 08. januar 2016

Nordmenn sender røyk til danskene, får raseduer i retur

Annonse fra 1946.
Annonse

Adolf Hitlers lik funnet.
Paris i går (Associated Press): Avisen France Soir meldte i et telegram fra sin egen korrespondent i Berlin at Hitlers lik er identifisert av den russiske overkommando. Liket var brent og ble funnet i et pansret tilfluktsrom i en have, ganske kort fra rikskanselliet der en mener at den tyske fører og Eva Braun begikk selvmord like før hovedstadens fall. Identifikasjonen ble foretatt av Hitlers tannlæge.

Hirohito stiger ned fra sin himmel.
Tokio i går: General MacArthur gav i dag uttrykk for sin tilfredshet med keiser Hirohitos nyttårsbudskap til sitt folk. «Himlens sønn» bad sine undersåtter om ikke å betrakte ham som guddommelig.

En godrøyk til danskene.
Vi håper de mange som har nytt godt av danskenes hjelp vil være litt hyggelige igjen og sende dem litt god røyk nå når vi selv har anledning og danskene savner det. Gi Deres pakke i dag.

Hitlers lik ikke funnet sier russerne.
Berlin i går (Ass. P.) Den franske melding var også en nyhet for den amerikanske etterretning.

Den mystiske gutten.
Nürnberg i går: Hitlers «hoffotograf» Henrich Hoffman er blitt forhørt i forbindelsee med arrestasjonen av den 12 år gamle gutt som man mener kan være Hitlers sønn. Hoffman har fått se det fotografi som ble funnet sammen med Hitlers testamente og erklærer at han tror gutten på bildet er Bormanns sønn. Hoffman fremholder at han er sikker på at Eva Braun ikke hadde barn.

Tyskernes utryddelse av raseduer
Da tyskerne under okkupasjonen kom til Norge, varslet de politiet om at alle brevduer skulle beslaglegges og alle villduer utryddes. At også alle raseduer skulle utryddes var utvilsomt en straff. I den siste tid har derfor det danske fagbladet «Raseduen» tatt initiativet til innsamling av danske raseduer til Norge. 136 raseduer er allerede sendt oppover.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse