Annonse
00:01 - 22. januar 2016

Fiske-vin

Annonse

Navn: Jean Pabiot Pouilly-Fumé Domaine des Fines Caillottes 2013.
Område: Øvre Loiredalen, Frankrike.
Varenummer: 1502101.
Pris: 190 kroner.

Vi er inne i fiskesesongen! Det er nå, midt på vinteren, det smaker best av reker og hvitfisk av alskens slag som hentes opp fra våre iskalde havområder. Fisk er lettlagd og god mat, og da er det bare å bunkre opp med anvendelig hvitvin til improviserte vintermiddager. Noen venner av meg har valgt seg denne sauvignon blanc-vinen fra midt i Frankrike, som de har servert så ofte at jeg innser den passer til veldig mye, både eksotiske sauser og tradisjonelle, norske retter. Sauvignon blanc gir vinen en sterk duft av stikkelsbær, men denne 2013-varianten er ikke så markant. Her er det mer delikat sitrusduft og litt pære i smaken. Vinen er god, og altså, usedvanlig anvendelig.

Passer til: for eksempel oljestekt hysefilet.

TG

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll