Annonse
00:01 - 15. januar 2016

Det pedofile landet Norge

Han ble hengt ut som pedofil i en russisk svertekampanje mot det norske barnevernet. Nå lever han på hemmelig adresse. 

Den siste uken har folk i en rekke land demonstrert mot norsk barnevern. Bakgrunnen er en barnevernssak der en norskfødt mor og en far fra Øst-Europa mistet omsorgen til fem barn i fjor høst. I farens hjemland er det blitt hevdet at årsaken var «kristen indoktrinering», og kristne nyhetsmedier har kastet seg over saken. Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk har skrevet en leder som tar til motmæle mot påstandene, og som er oversatt til engelsk. (Bildene viser dekningen på den russiske tv-kanalen RT.)
Annonse

Han vil møtes på en kafé i Lillestrøm. Den 58 år gamle nordmannen har aldri uttalt seg til norske medier, sier han har prøvd å fortrenge alt som har skjedd. Men uansett hvordan han vrir og vender på det, er han sentral i en svertekampanje mot Norge som nådde et klimaks i Russland for litt over et år siden, og som nå har fått avleggere på tre kontinenter.

Høsten 2014 florerte det av påstander om norsk barnevern i russiske medier: «Barnevernet tar 50 000 barn i året». «Norske myndigheter fjerner barn fra foreldre på grunn av mistet tann». «En fjerdedel av alle barn i Norge befinner seg under barnevernets omsorg».

Selv henges mannen ut som pedofil.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse