00:01 - 15. januar 2016

Det pedofile landet Norge

Han ble hengt ut som pedofil i en russisk svertekampanje mot det norske barnevernet. Nå lever han på hemmelig adresse. 

Den siste uken har folk i en rekke land demonstrert mot norsk barnevern. Bakgrunnen er en barnevernssak der en norskfødt mor og en far fra Øst-Europa mistet omsorgen til fem barn i fjor høst. I farens hjemland er det blitt hevdet at årsaken var «kristen indoktrinering», og kristne nyhetsmedier har kastet seg over saken. Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk har skrevet en leder som tar til motmæle mot påstandene, og som er oversatt til engelsk. (Bildene viser dekningen på den russiske tv-kanalen RT.)

Han vil møtes på en kafé i Lillestrøm. Den 58 år gamle nordmannen har aldri uttalt seg til norske medier, sier han har prøvd å fortrenge alt som har skjedd. Men uansett hvordan han vrir og vender på det, er han sentral i en svertekampanje mot Norge som nådde et klimaks i Russland for litt over et år siden, og som nå har fått avleggere på tre kontinenter.

Høsten 2014 florerte det av påstander om norsk barnevern i russiske medier: «Barnevernet tar 50 000 barn i året». «Norske myndigheter fjerner barn fra foreldre på grunn av mistet tann». «En fjerdedel av alle barn i Norge befinner seg under barnevernets omsorg».

Selv henges mannen ut som pedofil.

Annonse