Annonse
00:00 - 08. januar 2016

Allværsvin

Annonse

Navn: Lorenzo Begali Valpolicella Classico 2014.
Område: Veneto, Italia.
Varenummer: 5950001.
Pris: 150 kroner.

Nyåret må starte med en allværsvin i lavere prisklasser, og valget falt på en innsmigrende Valpolicella fra familien Begali, som gjennom tre generasjoner har dyrket sine ti hektar vinmarker ikke langt fra Gardasjøen. Dette er en fruktig og fin vin, som minner om lakris under første nesedrag, og som er tilstrekkelig tørr til at fruktsmaken ikke blir for dominerende. Allværsvin betyr at den kan brukes til mye, og den er testet ut til spaghetti carbonara, som ikke overraskende var en god match, men også til tørket og saltet rypebryst, servert med rømme og tyttebærsyltetøy, som knapt passer til vin i det hele tatt. Begalis basisvin klarte både tyttebærene og det salte kjøttet. Det er et kvalitetstegn.

TG

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse