00:00 - 11. desember 2015

«Kan jeg fortsette å gå til frisøren min?»

Etikeren svarer.

Kjære etiker. Håret må klippes, og det gjør jeg på små og uavhengige frisørsalonger som gjerne er drevet av innvandrere. Det er billigere enn i de etablerte salongene, og kompetansen er mer enn god nok for den minimalistiske sveisen min hårvekst krever. Jeg vet ikke om frisøren min har fagbrev, men han er etter sigende geolog fra hjemlandet.

 Jeg har vært godt fornøyd med frisøren min, men i det siste har jeg dessverre fått en mistanke om at ikke alt ved hans salong er som det skal være. Blant annet tar han kun kontanter, og jeg har lest at dette er noe som ofte gjøres for å enklere kunne unndra skatt. I tillegg har jeg sett at både Skattedirektoratet og Økokrim har advart mot «denne typen virksomheter», fordi kriminelle bander visstnok bruker dem til å hvitvaske penger. Det er en type business jeg helst vil holde meg unna. Jeg vil ikke skjære alle innvandrerfrisører over én kam, og jeg kan jo umulig vite sikkert om dette gjelder min frisør, men jeg ser at han har en del av de kjennetegnene det blir advart mot.

 For min del er jo alt dette kun basert på antagelser, men likevel, jeg føler meg ganske sikker på at han ikke opererer fullt ut lovlig. Hva bør jeg gjøre? Kan jeg fortsette å gå til frisøren min?

Annonse