00:00 - 06. november 2015

«Må jeg ta meg av den ensomme i klassen?»

Etikeren svarer.

Hvordan skal man oppføre seg mot en person som ønsker å være din venn, men som du ikke ønsker å være venn med tilbake? Intuitivt svarer jeg at man skal være høflig, men ikke oppfordre til videre kontakt. Dette er i mange tilfeller en grei løsning. Men hva er riktig å gjøre når den kontaktsøkende er ensom og møter avslag og kald høflighet fra alle andre også?

Jeg er 18 år, og har levt mesteparten av livet på skolen. Dette er et av de vanskeligste dilemmaene jeg har støtt på. Det gjelder den jenta eller gutten i klassen som ikke har noen venner, og som derfor blir trist og nervøs i sosiale situasjoner, og som det derfor er slitsomt å være venner med. Vennegjengen blir irritert på den som alltid tar med seg en som ødelegger stemningen. Jeg må tilbringe hver dag på skolen med en venn som det er utmattende å være i nærheten av. Jeg er nødt til å lyve til den ensomme og si ja, jeg ønsker å være vennen din, selv om dette ikke er tilfellet. Jeg har hørt fem andre slike historier, og alle er like, og ingen vet hva som er rett eller galt i hvert av tilfellene. Jeg hadde satt stor pris på ditt perspektiv på denne saken.

Med vennlig hilsen Frida

Annonse