00:01 - 16. oktober 2015

Voksenmat

Trolig den beste kokeboken det siste året der hasj anbefales som krydder.

Bordets gleder: Camilla Plums oppskrifter, som rødbetesalaten og krydderisen, er proppfulle av smak. Foto: Anne-Li Engström

En helt vanlig dag forleden kunne vi lese i DN at Flower Sprout er den nye superkålen, i VG at barn ikke bør spise riskaker, og i Dagbladet at sukker gir metabolsk syndrom, men kanskje ikke er så farlig likevel. Av og til kan man undres over at ikke butikkene er fulle av folk som virrer hvileløst mellom hyllene, paralysert av alle de eksistensielle valgene vi tilsynelatende stilles overfor hver gang det skal mat på bordet.

Takk og pris for at det også finnes mennesker som minner oss på at mat først og fremst skal smake godt, og at man neppe blir syk av den hvis man lager den selv av ferske råvarer. Den danske «kogekonen» Camilla Plum er en av dem. «Høyt blodtrykk kan man også få av å høre på for mye velmenende sludder», slår hun karakteristisk nok fast i Abracadabra, en bok som inneholder rause mengder av både god smak, godt humør og sunn fornuft.

Annonse