00:00 - 30. oktober 2015

Veganmisjonærene

Deliciously Ella og Naturally Sassy vil lokke frem leserens indre vegangudinne. Bøkene deres har motsatt effekt.

To sjeler, én tanke: De er britiske, unge og pene. De møtte motgang, så det samme lyset og fant den samme frelsen. Ved første øyekast kan Saskia Gregson-Williams (til venstre) og Ella Woodward virke litt like. Ved andre øyekast også. Nå er de ute med hver sin kokebok. Foto: fra bøkene

En gang i vinter dukket de opp i Instagramstrømmen min: Ella og Saskia. Eller Deliciously Ella og Naturally Sassy. Britiske og vakre, med perfekte perlerader, plettfri hud, sarte smykker i halsgropen og langt, brunt og skinnende Pantene Pro V-hår gjennom myke filtre. Var de én og samme person?

På kjøkkenet sto de, bøyd over skåler med havregrøt og balance bowls, tyggende på fargerike quinoa-og grønnkål-salater, bærende på brett med bakte søtpoteter. På yogaretreat med «Peace, Love & Kale»-t-skjorter og en grønn juice i hånden, eller på vei ut døra til ballettrening med et syltetøyglass fylt med overnight oats under armen. Ord som amazing, awesome, incredible, gorgeous, goodness, blessed, delicious og insanely creamy fulgte bildene, sammen med hjerte-emoticons. Jeg trykket på «følg»-knappen.

Noen måneder senere – så å si samtidig – knuget de hver sin kokebok: Deliciously Ella: Awesome ingredients and incredible food that you and your body will love og Naturally Sassy – My recipes for an energized, healthy and happy you. Et par uker senere postet de to nærmest identiske instagrambilder av bøkene på Amazons bestselgerliste, sammen med, grateful, wonderful, incredible, blessed. Jeg trykket på «kjøp»-knappen.

Annonse