00:00 - 02. oktober 2015

Skitten bransje

Man skulle tro at nå som bilprodusenten VW har blitt stemplet som miljøversting, vil konkurrentene rykke inn annonser hvor de beskriver seg selv som miljøvennlige. Men vi hører ingenting fra dem, påpekte Heiko Balsmeyer, prosjektleder for Clean Air, til Tagesspiegel denne uken.

Den tyske avisen tror den har forklaringen, og viser til grundige tester gjennomført av bilistorganisasjonen ADAC. En rekke bilmodeller fra flere produsenter har utslipp langt over de offisielle nivåene. For eksempel hadde en Volvo 14,6 ganger høyere NOx-utslipp, en Renault 8,8 og en Hyundai 6,7.

Mange biler bruker også langt mer drivstoff under vanlig bruk enn i testsituasjoner, og kravet om mer realistiske tester stilles nå fra en rekke miljøvernorganisasjoner.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse