Annonse
00:00 - 02. oktober 2015

Meldinger fra (kultur)menn

«Savner deg. Tenker du på meg noen gang?»

Annonse

Du har gjort det, du også: tekstet en eks i fylla. Instagramkontoen «Texts From Your Ex» tar imidlertid fylleangsten til et nytt nivå. Daglig publiserer primus motor Elan Gale skjermbilder av kleine tekstmeldinger fra ekskjærester – med kallenavn som Moron, Satan, Idiot, Piece O’ Shit og Douchebag – til sine halvannen million følgere. Meldingene sendes ham anonymt, fra mottakeren, vel å merke, ikke avsenderen.

Instagramhevn er lukrativt: kontoene «Tinder Nightmares» og «Bye Felipe» publiserer daglig skjermbilder av samtaler på ulike datefora som har det til felles at avsenderne garantert har en skrue løs. Det er mange forsmådde ekser der ute – Gale har over 40 000 meldinger som bare venter på å bli publisert. Samtalene faller som regel inn under tre kategorier: de som kjefter på mottakeren fordi de ignorerer dem, de som kjefter på mottakeren fordi vedkommende har fått seg ny kjæreste, og de som ber mottakeren om å dra til helvete. Eksene er forhåpningsfulle («wanna do it one last time?»), schizofrene («Go fuck yourself. Breakfast?») skamløse («What’s your sister’s #?»), ufyselige («Fuck u hope ur day is awful») eller stakkarslige («Just so you know, I’ve had the stomach virus for 4 days now and I’m losing weight so maybe you’ll like me again»).

Et par måneder etter at Gale startet kontoen, fikk han seg en assistent og en agent. Vips, så hadde han signert bokkontrakt. Om to uker kommer boken. Med det i bakhodet lanserer vi instagramkontoen Meldinger fra (kultur)menn. Her er noen av forslagene som allerede har kommet: «Det har alltid tiltrukket meg, dette bildet av alderdommen: den gamle mannen og den unge jenten.» «Jeg er ikke utro. Men vil du komme ned på atelieret i kveld, eller?» «Det første jeg tenker på når jeg ser en kvinne, er hvordan det må være å ligge med henne.» «Jeg gikk med benner’n helt fra Litteraturhuset til Nationaltheatret!» Siden er basert på memer (se illustrasjon). Bidrag sendes til undertegnede.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse