Annonse
00:00 - 02. oktober 2015

Matmonsenes mekka

Ingen vet hva de 600 000 menneskene i Portland, Oregon lever av. Men vi vet hva de lever for: mat og drikke. Sylting, hjemmebrygging, dyrking og fermentering. Velkommen til matfestival i Portland, årets viktigste religiøse høytid.

Nattmat: Nattmarkedet er et av hovedarrangementene på Feast Portland, og markedsført som en «internasjonal kulinarisk reise uten jetlag». Når du er innenfor, er alt gratis: øl fra lokale mikrobryggerier, sprit, vin, mat fra Myanmar til Mexico til tonene av kjempehøy Bollywood-musikk. Foto: Brooke Bass
Annonse

Folk som elsker mat, folk som lever for å spise, drømmer alltid om at omgivelsene var litt mer innstilt etter deres ønsker og behov.

«Hvorfor er det så vanskelig å få seg en god kopp kaffe», klager vi når vi har beveget oss utenfor Vendelboe-beltet i sentrale Oslo uten reise-aeropressen vår. «Skulle ønske det i det minste gikk an å få seg en skikkelig sandwich.» «Det trenger ikke være noe fancy – langtidsstekt svinebuk er jo så enkelt og digg.» Mennesker som interesserer seg for speking og melkesyregjæring, og som liker å vite navnet på dem som dyrker grønnsakene for en – hvis man ikke dyrker dem selv – er hellig overbevist om at verden ville vært et bedre sted dersom det var flere som var som en selv.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hvorfor ble akkurat bompenger den skjebnesvangre tuen – som velter regjeringen ut i krise og skaper protestpartier i kommuner over hele landet? Bompengene har til nå klart å betjene…»