00:00 - 23. oktober 2015

«Krave av leopardskinn?»

Etikeren svarer.

Kjære Etikeren,

Det begynner å bli kaldere, og nå tar jeg vinterjakken frem. Jeg har et klassisk spørsmål: Er det uetisk å bruke jakken med krave av leopardskinn? Jeg kjøpte den i brukthandel for tre år siden. Hver gang vi snakker om dette i venninnegjengen, hører jeg samme argument: «Den er jo allerede skutt, så da kan jeg like godt bruke den. Jeg ville aldri kjøpt en NY pelsjakke med rev/mink/leopard og så videre». Men rent prinsipielt er jo dette som å si at heleren er bedre en stjeleren, er det ikke? Og det er vel ikke sant? Sist vi snakket om det, sa en venninne: Ja, men tenk på min tante, som gikk i gaupeskinn! Jeg tenkte på det etterpå: Var det verre at dyret var norsk? Kanskje er det allerede for sent for meg å like jakken, slik jeg gjorde før, da jeg ikke tenkte på dyret som hadde pelsen før meg. Med mindre du kan frikjenne meg. 

Hilsen Leopardkvinnen

Annonse