Annonse
00:00 - 23. oktober 2015

«Krave av leopardskinn?»

Etikeren svarer.

Annonse

Kjære Etikeren,

Det begynner å bli kaldere, og nå tar jeg vinterjakken frem. Jeg har et klassisk spørsmål: Er det uetisk å bruke jakken med krave av leopardskinn? Jeg kjøpte den i brukthandel for tre år siden. Hver gang vi snakker om dette i venninnegjengen, hører jeg samme argument: «Den er jo allerede skutt, så da kan jeg like godt bruke den. Jeg ville aldri kjøpt en NY pelsjakke med rev/mink/leopard og så videre». Men rent prinsipielt er jo dette som å si at heleren er bedre en stjeleren, er det ikke? Og det er vel ikke sant? Sist vi snakket om det, sa en venninne: Ja, men tenk på min tante, som gikk i gaupeskinn! Jeg tenkte på det etterpå: Var det verre at dyret var norsk? Kanskje er det allerede for sent for meg å like jakken, slik jeg gjorde før, da jeg ikke tenkte på dyret som hadde pelsen før meg. Med mindre du kan frikjenne meg. 

Hilsen Leopardkvinnen

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse