00:00 - 02. oktober 2015

Endeholdeplassen

Det finnes så mye norsk musikk. Godt at noen har begynt å gi den ut i bokform.

Arnested: Øystein Aarseth og Jørn Stubberud på Langhus stasjon. Foto: Mayhem

Togene gikk ikke like ofte før. De gikk ikke særlig fort heller. Allikevel har tog hatt en sentral plass i blues- og rockemusikkens metaforjungel. Det flyktige, rotløse, uansvarlige og frie. Det gikk alltid et tog. I hvert fall i de gamle bluestekstene.

Kanskje ikke overraskende ble The Rolling Stones til etter et møte på togstasjonen i Dartford i utkanten av London. Kunstskole-eleven Keith Richards møter økonomistudenten Mick Jagger – begge føler seg som de eneste menneskene i verden med en like stor kjærlighet for Muddy Waters og Chuck Berry. Resten kan du lære om i den nye Netflix-dokumentaren Under The Influence, som forelå sammen med den skrukkete gitaristens siste soloalbum for to uker siden.

Annonse