Annonse
00:20 - 30. oktober 2015

«Burde han ikke spise hele dyret?»

Etikeren svarer.

Annonse

Til etikeren. Jeg har en kollega som er en ivrig rypejeger. Hvert år skyter han mange titalls ryper i et jaktterreng han har tilgang på. Jeg oppdaget nylig at han kun bruker brystene. Dette oppfatter jeg som sløsing. Ikke bare går han glipp av mange av de beste bitene av dyret, som lårene og de kjøttfulle bitene under vingen, det er også et unødvendig og etter min oppfatning uetisk sløseri. Da jeg konfronterte ham med dette, forsvarte han seg med at sløsingen skyldtes overflodstilgang. Hva synes du? Burde han ikke heller spise hele dyret, og dele noe av overfloden med meg, som slett ikke har tilgang på jaktterreng?

Hilsen fortvilet kollega, Andreas Viestad

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse