Annonse
00:00 - 11. september 2015

Skrivetips

Annonse

«A Writing Lesson from Ursula K. Le Guin». www.lithub.com

Anbefalingsredaksjonen kan betrygge leserne med at ingen av oss lider av forfatter-i-magen-syndromet. Men instruktive tekster om å skrive kan være høyst lesverdige likevel: På sitt beste setter de nemlig presise ord på hva som skjer i god litteratur. Science fiction-dronningen Ursula K. Le Guin skriver i et utdrag fra sin bok om fortellerkunsten, Steering the Craft: A 21st-Century Guide to Sailing the Sea of Story, nydelig om hvordan kvaliteten i setninger hviler på det hun kaller det muntlig-lydlige. Og med talende eksempler demonstrerer hun at «there are lots of ways to be gorgeous».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse