00:00 - 25. september 2015

Å vrake bilen

Bil-redaktør Jon Winding-Sørensen sier bransjen lider av et strukturelt problem.

Åpen dør: Redaktør i Bilforlaget, Jon Winding-Sørensen, er fornøyd med å ha det som kanskje er Norges minst skumle bil. Hans Renault Twizy går på strøm og lar ham snakke med fotgjengere og syklister mens han venter på grønt lys.

Da jeg ringte deg for å be om intervju, hørtes du litt skuffet ut over spørsmålet jeg stilte. Du trodde det skulle handle om noe interessant, siden det var Morgenbladet som ringte, sa du. Er du lei av Volkswagen-skandalen?

– Ja, for det er så mye annet moro som skjer! 664 sider er nyutgaven av Gotha-kalenderen på, europeisk adelsfamilies historie, som kommer ut nå. Det synes jeg er dritgøy.

– Men synes ikke du – som en av Norges fremste bileksperter – at verdens største bilprodusents juks med utslippstallene er interessant?

Annonse