00:00 - 25. september 2015

Trekker seg fra Gøteborgs bokmesse

De fremstående ungarske forfatterne Péter Nádas og László Krasznahorkai har trukket seg fra bokmessen i Gøteborg, som i år har Ungarn-tema. Grunnen skal være at de ikke støtter hjemlandets kulturpolitikk, og særlig det ungarske Balassi-instittutet, som er hovedsamarbeidspartner under årets messe. «Det finnes ikke en eneste uavhengig stemme blant dem som utformer ungarsk kulturpolitikk i dag. Alle eies av regimet, Balassi-instituttet er intet unntak», forteller oversetter for ungarsk litteratur Ervin Rosenberg til avisa Dagens Nyheter. Han takket selv nei til å delta av samme grunn.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse