Annonse
00:00 - 02. oktober 2015

Tilfeldig? Kanskje

Hva publikum får ut av Luck avhenger i stor grad av hvor godt de har forberedt seg.

Det spørs: Er de tre løpende skikkelsene brikker i et spill eller aktører med fri vilje? Foto: Bart Grietens
Annonse

Publikum har tatt plass på stoler og benker som står i en sirkel. Over hodene våre henger det en stor, sirkelformet konstruksjon som ligner litt på maskineriet Norsk Tipping bruker i sin lottotrekning. Under denne «lottodomen» vandrer tre figurer taust frem og tilbake. Deres taktfaste skritt akkompagneres av en noe mindre taktfast musikk som høres ut som den er inspirert av verdens første pc-spill, Pong.

Bevegelsesmønsteret til figurene blir mer og mer komplekst, og innimellom kan det se ut som om de kommer til å krasje i hverandre. Dette skaper en forventning om at noe som ligner på en dramatisk konflikt kan oppstå, men dessverre: no such luck.

Når denne sekvensen er over, er det klart for seiersrunde. De tre løfter armene høyt over hodet og anlegger en glad mine som grenser til det maniske, før de med ett begynner å springe rundt og rundt i det som må være en ytterst utmattende lykkerus. Siden det er uforståelig hvordan og hva de har vunnet, har dette, naturligvis, en nokså komisk effekt som forsterkes når lyset skrus av og de allikevel fortsetter løpingen. Til slutt hører vi at skrittene stopper helt opp, lyset skrus på igjen og forestillingen er over.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.