Annonse
00:00 - 04. september 2015

Tilbake fra de røde

Tidligere SV-leder Erik Solheim gir sin helhjertede støtte til MDG i valgkampen.

Foto: Bjørn H. Stuedal
Annonse

Det har gått 26 år siden SV under Solheims ledelse punkterte De Grønnes første forsøk på en nasjonalt gjennombrudd. Siden den gang har han, mer eller mindre frivillig, trukket seg ut av norsk partipolitikk. Nå er Solheim, i alle fall delvis, tilbake. Men energien sin bruker den tidligere miljøvernministeren på et nytt parti:

– Jeg har en veldig positiv holdning til Miljøpartiet De Grønne. De er den viktigste grønne drivkraften i Norge. Jeg bidrar med råd og innspill til dem. Jeg var senest i går på et De Grønne-møte, sier Erik Solheim når Morgenbladet ringer.

– Jeg gir dem gjerne råd og bidrar med min kunnskap. Og jeg håper med hele mitt hjerte at de lykkes til høsten.

Annonse