Annonse
00:00 - 18. september 2015

Pus klarer seg fint uten deg

Annonse

Engelske atferdsforskere publiserte nylig en studie som tyder på at huskatter ikke bryr seg særlig om deg, melder Washington Post. Ved å bruke tester som vanligvis brukes til å måle tilknytningen mellom foreldre og barn i uvante omgivelser, kom forskerne frem til at voksne huskatter ikke ser på sine eiere som sine primære kilder til trygghet, slik hunder gjør. De registerte ingen separasjonsangst eller gjensynsglede eller andre holdepunkter for at forholdet mellom katt og eier er preget av «sikker tilknyting». Imidlertid, og vi griper dette halmstrået, var studien liten; bare 20 katter med eiere deltok. Avisen presiserer dessuten at forskerne ikke konkluderer med at katter ikke kan utvikle nære relasjoner, bare at de ikke er basert på «behovet for trygghet og sikkerhet».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Mer fra Ideer

«At vi allerede er for mange på jorden burde skremme oss mye mer enn tanken på manglende sykehjemsplasser.»