Annonse
00:00 - 04. september 2015

To feilvurderinger og en lærdom

Skatten kan være høy eller lav. Det er endringene velgerne ­reagerer mest på.

Annonse

Arbeiderpartiets forslag om å innføre eiendomsskatt i Oslo har ført til at valgkampen er blitt annerledes enn partiet hadde ønsket. I stedet for å få satt fullt søkelys på det som ikke fungerer etter 18 års Høyre-styre, har Ap måttet bruke veldig mye ressurser på å forsvare seg mot saklige og usaklige angrep på den relativt moderate skatteøkningen.

Dersom Arbeiderpartiet gjør et dårligere valg i hovedstaden enn i resten av landet, vil det av de aller fleste bli forklart med eiendomsskatten. Mange vil også minne om at de advarte mot strategien. I Arbeiderpartiet har det nemlig i to tiår vært intern uenighet om skattepolitikken. Under Jens Stoltenbergs ledelse var holdningen at man ikke kunne vinne valg med mindre man garanterte velgerne et uendret skattenivå.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse