Annonse
00:00 - 25. september 2015

Oppmerksomhetens sekretær

Geir Lundestads medieteft parkerer den prinsipielle debatten boken hans legger opp til.

På hver sin side av bordet: Torbjørn Jagland (til venstre) og Geir Lundestad har en felles affinitet for det spektakulære, og det er underlig hvorfor Lundestad må være så slem mot Jagland. I midten: Ahmet Uzumcu, generaldirektør for Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen. Foto: by Nigel Waldron/WireImage
Annonse

Så, han synes Torbjørn Jagland forteller dårlige vitser. Hva annet har Geir Lundestad på hjertet? Så å si all pressedekning av Fredens sekretær har dreid seg om Lundestads karakteristikker av Jagland, og den påfølgende debatten om hvorvidt han har brutt komiteens taushetsplikt. Selv skylder han på pressen. Det må han gjerne gjøre. Men han kan mest takke seg selv.

 

Teft. Lundestad vet hva han gjør. I 1990 overtok han et institutt der lite skjedde, annet enn å dele ut en fredspris en gang i året. 25 år senere etterlater han seg et forskningsmiljø, et stort bibliotek, en årlig fredsfestival med hollywoodkjendiser på scenen og et permanent fredssenter. Lundestads egenfremstilling av Nobelinstituttets utvikling viser en mann med imponerende skapertrang og selvtillit, og en historieprofessor med teft for samtidens medielogikk.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse