Annonse
00:00 - 04. september 2015

Oliver Sacks er død

Foto: Luigi Novi
Annonse

Den britiske nevrologen og forfatteren Oliver Sacks er død, 82 år gammel. Han døde på søndag, etter å ha kjempet i lengre tid mot kreft. Sacks skrev flere bestselgere om den mystiske hjernen vår, blant annet Hallucinations, Awakenings og The Man Who Mistook His Wife for a Hat, og ga tidligere i år ut memoarboken On the Move. Han var en mann for anekdoter, og var ofte å høre på radioprogrammet Radiolab, der han lirte av seg anekdoter og forskningsstoff fra et langt liv som lege. Vi anbefaler alle å lytte seg gjennom Sacks-arkivene, spesielt episodene: «Happy Birthday, Good Dr. Sacks», «Dr. Sacks Looks Back» og ikke minst «Remembering Oliver Sacks».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Klassisk musikk fortjener bredde og bør gi lytterne frihet til å velge egne rammer for musikkens opplevelser.»
«Er kjæresten min sitt etiske standpunkt så langt fra mitt eget at vi vil bruke tiden vår på å endre hverandre, eller bør vi slå opp?»
«Vi gjør klokt i å omfavne Plan S som et middel på vei mot kvalitetsmessig bedre forskning.»