00:00 - 11. september 2015

Smaksbombe for barskinger

Navn: Kiralyudvar Tokaji Furmint Sec 2011. Område: Tokaj-Hegyalja, Ungarn. Varenummer: 2696801. Pris: 279 kroner. 

Søte Tokaj-viner er det eneste mange forbinder med ungarsk vin, men nå er det på tide å oppgradere kunnskapen. For eksempel ved hjelp av en tørr hvitvin laget av samme drue som Tokaj-vinene, furmint. Vinslottet Kiralyudvar har en fortid som leverandør til det habsburgske hoff i Wien, men den moderne historien startet i 1997, da det ble kjøpt opp av amerikaneren Anthony Hwang. Han har brukt kunnskap fra velrenommerte Domaine Hüet i Loire, der han er medeier, til å gjøre mirakler også i Ungarn. Ukens anbefaling er en fabelaktig smaksbombe, uhyre kompleks og svært elegant. Anbefales for barskinger.

Passer til: Orientalsk kylling- eller fiskerett.

TG

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse