Annonse
00:00 - 18. september 2015

Moralfilosofi i romanform

Ian McEwans siste roman er et intelligent og følsomt portrett av en kvinne i moralsk anfektelse.

Realist: Ian McEwan har etter hvert utviklet seg til å bli en sober realist. Foto: Eamon McCabe
Annonse

Ian McEwan tilhører toppsjiktet av britiske romanforfattere, og ser ut til å bli mer og mer produktiv med alderen. Fra sine begynnelser som forfatter av makabre bestselgere, har han etter hvert utviklet seg til å bli en sober realist, hyllet av kritikere verden over for sin kontrollerte og intelligente prosa.

Begge disse adjektivene passer godt også på hans siste roman, Barneloven, som nå foreligger i Halvor Kristiansens norske oversettelse. Kristiansens prosa er velklingende, men én bommert bør påtales med det samme: Han gjør nemlig hovedpersonen Fiona Maye til høyesterettsdommer, når hun i originalen er en «High Court Judge» – altså en alminnelig dommer, i dette tilfellet i familiedomstolen. Feilen er genuint forvirrende.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.