00:00 - 25. september 2015

Lindgren om innvandringsdebatt

Nå handler det om romantikk og realisme i innvandrings­debatten, skriver Lena Lindgren.

Gamlebyen skole ligger i Oslo indre øst. Her går mine to barn, og mange andre barn jeg kjenner. Skolen har en norskspråklig andel på mellom 40 og 50 prosent. Rundt skolen vår, som rundt oss alle, er det flyktningkrise. Denne uken oppjusterte UDI forventet antall i år til 20 000, og fra før har 5000 syrere fått opphold, men er ikke fordelt i kommunene. Så er det stortingsforliket på 8000 kvoteflyktninger fordelt over tre år. Og i tillegg må vi nok, bør vi, i anstendighetens navn, ta imot flere.

 

Kjenner jeg frykten snike seg inn? Hvordan skal det gå med den lille skolen der barna er ganske fargeblinde, men foreldrene ennå er høflig sjenerte for hverandre? Når raushetsrusen har lagt seg, det er da det egentlig begynner.

Annonse