Annonse
00:00 - 18. september 2015

Krisemaksimering

Et bekmørkt forsøk på å se lysere på livet.

Tilfluktssted: For hovedpersonene i Strategier for en lysere fremtid fremstår kjærligheten som den fremste beskyttelse mot kaoset de antar herjer utenfor. 
⇥Foto: Øyvind Eide
Annonse

Et kjærestepar har søkt tilflukt i en underjordisk bunker, hvor de forbereder seg på en forestående katastrofe. Deres inderlige fremføringer av sanger som «Our House› og «Lean on me» illustrerer deres tro på at samliv og hjem kan tilby et trygt tilfluktssted i en verden som fremstår som skremmende og ugjestmild. Men vi blir tidlig gjort klar over at deres kjærlighet er en ytterst skjør konstruksjon.

Olav Wastad er i konstant jakt på bekreftelse og stiller sin utkårede, spilt av Ole Johan Skjelbred, en rekke hypotetiske spørsmål: «Ville du elsket meg om jeg veide 200 kilo? Ville du elsket meg om jeg var lam fra halsen og ned?» Wastad er livende redd for å bli forlatt, og følgelig fremstår kjærligheten deres primært som et produkt av menneskelig svakhet og frykt for å være alene i en truende verden.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse