Annonse
00:00 - 25. september 2015

Ikonisk forfatter

Annonse

Joan Didion for motehuset Celine

 Faksimile: Juergen Teller/Céline

Med en ny biografi om essayist, journalist, forfatter og ikon Joan Didion, har det dukket opp en rekke flotte nyintroduksjoner av henne i amerikanske magasiner. Flertallet av dem åpner i hennes persona av coolness, hvis seneste manifestasjon er en mye omtalt annonsekampanje for det franske motehuset Celine, hvor hun i en rekke annonser sitter på en sofa i svart, høyhalset genser og mørke solbriller. Mer enn for noen annen levende forfatter er slike bilder en åpenbar forlengelse av hennes essayistiske stemme og personlighet.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Men da forfatteren debuterte med romanen Falketårnet i 1985, var det omvendt.