Annonse
00:00 - 25. september 2015

Hjelmfritt i sykkelby

Illustrasjon: Ellen Lande Gossner
Annonse

I løpet av fire dagers feltarbeid i Amsterdam nylig talte notisredaksjonen syv – 7 – syklister med hjelm. Og dette i gater der det absolutt alltid kommer noen syklende i voldsom fart uten å se seg for. Trekker man fra alle som kjører moped barhodet, blir det faktisk en negativ andel tohjulinger med hodebeskyttelse. Tentativ konklusjon: Det viktige er ikke hva man har på hodet, men at alle vet at syklisten er sjef. Alternativ konklusjon: Fotgjengere i Amsterdam bør vurdere hjelm.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«En halv liter melk, to små kavringer eller to knekkebrød med margarin og mysost, kneippbrød med margarin og mysost, et halvt eple eller en halv appelsin – eller hundre gram gulrot…»