Annonse
00:00 - 02. oktober 2015

Hemmelig krig

TV 2s nye storsatsning overrasker positivt i sin tilnærming til spørsmål om suverenitet, vold og kompromissvilje, men særlig spennende er den ikke.

Runde i kantene: Okkupantene er så høflige og nordmennene så kompromissvillige at det tvinger frem spørsmålet om Norge i det hele tatt har noen nasjonal stolthet igjen. Foto: Aksel Jermstad
Annonse

Hvis det er én ting som preger det norske verdensbildet på dette stadiet av oljealderen, er det vissheten om at verden er full av mennesker som hvileløst konspirerer for å få kloa i pengene og naturressursene våre. Og mens nasjonen forbereder seg på en invasjon av syriske trygdemottagere, lanserer TV2 dramaserien Okkupert, hvor norske oljeinstallasjoner besettes av russiske militærstyrker med mandat fra EU.

 

Høfligheten som våpen. Henrik Mestad spiller statsminister Jesper Berg, en Jens Stoltenberg-stand-in med et islett av Rasmus Hansson, som har avviklet den norske oljeproduksjonen i et forsøk på å lede Vesten inn i en grønn fremtid. Dette faller ikke i god jord blant europeiske statsledere, og fører til at Russland okkuperer norske oljeplattformer og produksjonsanlegg for å sikre at produksjonen opprettholdes.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse