Annonse
00:00 - 04. september 2015

Den syvende sans

Sebastian Schipper har laget en film som prøver å fange tiden selv.

Hyperrealisme: En natt i Berlin er filmet på et åpent sett, midt i Berlin. Filmteamet bygget blant annet en klubb som så ekte nok ut til at fulle briter ramlet inn og begynte å bestille drinker under innspillingen. Foto: Arthaus
Annonse

Vi kan se, vi kan føle, vi kan ta på ting, sier filmskaperen Sebastian Schipper, regissøren bak En natt i Berlin.

Den høye brumlebassen med gråsprengt hipstersveis sitter på en restaurant i den gentrifiserte berlinerbydelen Prenzlauer Berg. 

– Men vi har ikke noen egen sans for tid. Vi har klokken, men den forteller oss egentlig ikke noen ting. Jeg tror det er det villeste med filmen: Den sier til publikum at dette faktisk skjedde. Den 27. april i fjor, mellom ti på halv fem og fem over halv syv. Og alt dere ser i filmen i dag, skjedde i det tidsforløpet.

Annonse