Annonse
00:00 - 04. september 2015

Dansen rundt sjøhesten

Forsvunne sannheter er tema for årets kunstfestival i Lofoten.

Internasjonalt: Britiske John Russel gjør sjøhesten til sentrum for en kult på Lofoten International Art Festival. Adjacent Bureaucracy Enhancement (2015, bakbelyst digitaltrykk). Installasjonsfoto: Oda Bhar
Annonse

Å skrive om Lofoten uten å nevne naturen er nær sagt umulig, uansett om du har reist dit for å oppleve kultur. Det blir ikke enklere av at åpningsfesten til kunstfestivalen foregår på kaia i strålende vær, omgitt av disse fjellene som likner sjokoladepudding innpakket i kartong.

 

Neste kveld busses vi i regn og kuling til nordsiden av øya, får velkomstdrink i én kunstners atelier og føres videre av det lokale korpset til bacalaofest i en annens låve. Toppen av en stige blir scene for performance, og snart runger Å eg veit meg eit land under taket, annonsert som Nord-Norges nasjonalsang. En japansk journalist i miniskjørt får låne bukse av en vennlig sjel, og løper neste dag rundt i Svolvær og spør fortvilet om noen kjenner eieren, slik at hun kan få levert den tilbake.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse