00:00 - 04. september 2015

Dansen rundt sjøhesten

Forsvunne sannheter er tema for årets kunstfestival i Lofoten.

Internasjonalt: Britiske John Russel gjør sjøhesten til sentrum for en kult på Lofoten International Art Festival. Adjacent Bureaucracy Enhancement (2015, bakbelyst digitaltrykk). Installasjonsfoto: Oda Bhar

Å skrive om Lofoten uten å nevne naturen er nær sagt umulig, uansett om du har reist dit for å oppleve kultur. Det blir ikke enklere av at åpningsfesten til kunstfestivalen foregår på kaia i strålende vær, omgitt av disse fjellene som likner sjokoladepudding innpakket i kartong.

 

Neste kveld busses vi i regn og kuling til nordsiden av øya, får velkomstdrink i én kunstners atelier og føres videre av det lokale korpset til bacalaofest i en annens låve. Toppen av en stige blir scene for performance, og snart runger Å eg veit meg eit land under taket, annonsert som Nord-Norges nasjonalsang. En japansk journalist i miniskjørt får låne bukse av en vennlig sjel, og løper neste dag rundt i Svolvær og spør fortvilet om noen kjenner eieren, slik at hun kan få levert den tilbake.

Annonse