Annonse
00:00 - 18. september 2015

Da Machiavelli kom til Hordaland

Annonse

Valget har ikke vært et fyrverkeri. Men noen ganger er det først når valgurnene er stengt det skjer, for eksempel i fylkespolitikken i Hordaland. Da forhåndsstemmene ble offentliggjort, så det ut som om en Ap, Sp og KrF-koalisjon kunne ta makten. De manglet bare støtte fra to ekstra mandater for å få det til. Det var da Venstre og MDG møttes på det sagnomsuste bakrommet og la en høytflyvende politisk plan for å havne i posisjon. Om Ap, Sp og KrF ville ha dem med på laget, måtte de forholde seg til de to partiene, og deres til sammen fem mandater, som en enhet! «Hvis det står seg slik som dette, kan vi danse utover natten», sa førstekandidat i MDG Tom Sverre Tomren til NRK da avtalen ble offentligjort. Dagen etter takket koalisjonen de nysvergede blodsbrød­rene for tilbudet – og hentet to mandatene fra SV.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse