Annonse
00:00 - 25. september 2015

Brochmann om Doga

Det er bra at sjefen går. Men Doga har større problemer, skriver Gaute Brochmann.

Annonse

Onsdag ble det klart at Patrick Tepfers trekker seg som leder for Doga (Norsk design- og arkitektursenter) et snaut år etter ansettelsen, som skjedde samtidig med sammenslåingen av Norsk Form og Norsk Designråd. Dette bare en uke etter at styrelederen Sigrun Vågeng forlot sin post for å bli ny Nav-sjef. Dermed er plutselig begge Dogas viktigste posisjoner uten permanent bemanning.

Det er et lykketreff. De to forlater en organisasjon som fra et arkitektursynspunkt har totalhavarert. Det ble tindrende klart for meg da jeg for et par uker siden var del av en gruppe som skulle evaluere Doga og komme med innspill for dets videre liv. Det ble en selsom opplevelse, siden det snart viste seg at premisset for sammenslåingen er enkelt: Designrådet, som skal fremme design i næringslivet, fortsetter. Norsk Form, som skal fremme arkitektonisk og designmessig kvalitet som en verdi i seg selv, legges ned.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse