00:01 - 07. august 2015

Tvilsomt reisefølge

MiRee Abrahamsen har overlevd bilkrasj i ørkenen og et tilfeldig møte med fulle, tsjetsjenske snikskyttere, men bare én gang har hun vært virkelig redd.

Spontanveddeløp: Under en reise i Mongolia i 2006 kom MiRee Abrahamsen i snakk med tre muntre herrer som lå og drakk vodka i solen. De inviterte henne til å slå seg ned sammen med dem, og etter mange skåler fant de ut at de skulle konkurrere om hvem som kunne ri fortest tilbake til campen. Abrahamsen, som hadde lavest promille av de fire, vant.

Forfatteren, billedkunstneren og kampsportstudenten MiRee Abrahamsen snakker ti-elleve språk, hun har bodd flere år i Minsk, Damaskus og Beijing, og har fartet på kryss og tvers av det asiatiske kontinentet:

– Jeg har mange grusomme historier på lager, forteller Abrahamsen. – Som den gangen jeg fikk utbrudd av giardiasis, E. coli og lungebetennelse to timer før jeg skulle fly hjem til Norge fra Kolkata. Eller den gangen jeg haiket hjem fra Marokko med salmonella, alene, uten penger og med alle tingene mine i en plastpose. En gang på nittitallet ble jeg frastjålet alle pengene og ID-papirene mine i Georgia. I flere uker tuslet jeg rundt alene i en perifer, georgisk provinsby, uten pass eller penger, til jeg ved en tilfeldighet fikk øye på en bil med logoen til Norsk Flyktningeråd. Men bare en eneste gang har jeg vært ordentlig redd: Da jeg haiket omkring i Pamir.

 

Annonse